Inspiratie pentru acasa, Tendinte Mobila

Despre NordArin

Mobila din lemn masiv- Nordarin.ro

Ce inseamna Nord Arin?

De unde vine Nord Arin? Pe malul Bistritei, la varsarea paraului Secu, de unde a pornit povestea noastra, se numea ‘la Arinis’, gratie puzderiei de arini care sunt si in zilele noastre. Localnicii ii spuneau Polul Nord, datorita expunerii dosnice, de aici si Nord Arin. Semnificatia Nordului pornind de la simbolismul antic celtic, este reprezentativ pentru casa, siguranta, fertilitate. De asemenea, nordul ca directie reprezinta ‘Posibilitati infinite’, in timp ce sudul indica  prezentul, vestul trecutul, iar estul viitorul.


Asa a inceput totul. Familia Cretu, munca in echipa, drumul spre succes

Pe vremuri… Mestesugul lemnului este o traditie de familie din secolul al XIX-lea. Stramosii s-au ocupat cu plutaritul, un mijloc de transport esential pentru oamenii muntelui pana prin anii ’70 ai secolului trecut.

Piesa de mobilier realizată de Crețu Vasile alături de artizanatul din Bicaz

Tatal meu, Cretu Vasile a invatat tamplaria de la un maestru artizan italian din orasul Bicaz. In perioada serviciului militar, a lucrat ca tamplar in unitatea militara din Craiova. In perioada 1970-1992, a functionat o sectie de mic mobilier si artizanat, initiativa a parintilor mei Elena si Vasile Cretu.

Elena și Vasile Crețu, rădăcinile prezentului

Dupa 1992, am continuat traditia familiei in cadrul brandului Nord Arin. Mi-am dorit sa fie un punct de reper al esentei locurilor unde am copilarit, al mestesugului transmis din tata in fiu, al valorilor autentic romanesti. Sa spunem cu mandrie ‘Made in Romania!’

In prezent…Firma Nord Arin produce mobilier din lemn masiv de stejar,

fag si nuc, destinat pietelor din Romania, Germania, Elvetia, Austria, Italia, Franta. Firma are un numar de circa 90 de angajati si utilizeaza un proces tehnologic complex, plecand de la debitarea bustenilor si pana la livrarea produselor in casele clientilor. Este o onoare pentru noi sa cream piese de mobilier care aduc confort si bucurie in caminul familiilor care aleg Nord Arin.

La 85 de ani, tatal meu ne inspira pe toti cu energia si pasiunea de care da dovada in fiecare zi, demonstrand ca atunci cand iti iubesti meseria, munca devine o placere. Pentru mine, munca este parte din ADN, iar rasplata este satisfactia lucrului bine facut.

‘Șezut’ cu imprimeu

Utilizand design propriu, completat de mestesugul artizaniilor si folosind tehnologii de ultima ora, firma Nord Arin a reusit sa se faca cunoscuta la numeroasele targuri internationale, precum Romexpo, Koln, Birmingham, Moscova. Munca in echipa, marketing-ul si inovarea sunt cuvintele cheie.

Prima piesa făcută de membrii familiei Crețu

Anul acesta, Nord Arin va fi prezent la targul de la Milano in aprilie, iar in septembrie la Romexpo Bucuresti. Si de acum inainte ne puteti gasi si aici pe blog, pe facebook  http://www.facebook.com/Nordarin.ro , instagram : http://www.instagram.com/nordarin_furniture .

Fiti pe faza! In urmatoarea postare veti afla despre ultimele trenduri in lumea mobilei din lemn masiv .

One thought on “Despre NordArin

  1. Simona E. spune:

    Felicitari pentru continuitate in spatiul Nemtean si pentru promovarea valorilor autohtone si a mobilei de calitate!
    Ma bucur sa tin pasul cu voi si online pe blog si social media.

    Cu drag,
    Simona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *